PNS Airbrush Handleiding

Uitleg onderdelen Airbrush pistool:

Artikelnummer: 65343571 Categorie:
 

Beschrijving

Uitleg onderdelen Airbrush pistool:

1. aansluiting compressor slang

2. Spuitmond (3delig)

2.1 eerste tuitje eraf halen voor dun (lijnen/stippen) sprayen

2.2 tweede tuitje eraf halen voor schoonmaken 

3. Color cup

4. Push button

5. Beschermhuls 

6. Stop schroef om de naald op plek te houden

7. Naald

 

Uitleg schoonmaken color cup om kleur te wisselen:

Wanneer er van kleur gewisseld wil worden. Spray de color cup helemaal leeg op een keukenpapiertje. Neem met een pipet water op, en leeg dat in de color cup en ga pompen met het pipet. Wanneer het water troebel wordt leeg de color cup. Herhaal dit tot het water niet meer kleurt. Als het water niet meer verkleurd, laat er een klein beetje water in de cup zitten en spray dit leeg. Dat de spuitmond ook door gespoeld wordt. Nu is het gereed voor een andere kleur.

 

Uitleg schoonmaken van het pistool

Maak eerst de color cup leeg en schoon zoals beschreven met het wisselen van de kleur. Draai nr 2.2 eraf, haal nr 5 los en draai nr 6 los. Nu ligt de naald los in het pistool. Deze kan je er nu uithalen. Maak de naald schoon met doekje met water. Maak de punt van het pistool, waar de naald uitkomt, schoon. Plaats voorzichtig de naald weer in het pistool. Draai nr 6 er weer op, nr 5 er weer om en nr 2 voorop. Om te controleren of het pistool schoon is, kan er een klein beetje water door gesprayd worden. Is dat helder, is het pistool schoon. En klaar voor een volgend gebruik.

 

Uitleg gebruik van het pistool om te airbrushen:

Gebruik enkel de PNS Airbush inkt voor het airbrush apparaat.

 

Het pistool is schoon voor gebruik. Koppel het pistool (nr 1) aan de compressor slang. Zet de compressor aan met het aan/uit knopje. Nu krijgt het pistool de pers lucht door zich heen. Dit voel je uit de spuitmond (nr 2) Verder gebeurd er niets, de naald houd de spuitmond gesloten zodat er geen verf mee komt.

 

Om te airbrushen, leg een table towel of tissues klaar. Druppel de PNS airbrush inkt in de color cup (nr 3). Laat de inkt even zinken in het pistool. Wanneer je dan de push button naar achteren haalt, wordt de naald naar achteren getrokken en komt spuitmond vrij en wordt de verf door de perslucht meegenomen. Spray eerst op de table towel om de valse lucht er uit te sprayen, als je verf sprayt is het klaar om het design te sprayen. Ben je klaar met sprayen, plaats dan de push button weer rustig terug naar voren. 

 

Dat er constant lucht door het pistool blijft stromen wanneer de compressor aan staat, hoort bij dit type. 

 

Belangrijk;

Wees zuinig met de inkt, scheelt schoonmaken en product verspilling. 

Na elke klant de color cup leeg sprayen en doorspoelen. Na een werkdag het hele pistool schoonmaken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PNS Airbrush Handleiding” te beoordelen